No module Published on Offcanvas position

 

Algemene Voorwaarden

Cursusjaar 2022-2023

1 Cursusjaar           

Het cursusjaar loopt van september 2022 t/m juni 2023. De vakanties zijn afgestemd op de schoolvakanties in de regio Noord.

 Leshuis van het Noorden gaat uit van 35 lesweken per seizoen.

De betaling van het cursusjaar loopt van september tot september om de contributie per maand zo laag mogelijk te houden

De cursusovereenkomst wordt automatisch verlengd naar het volgende cursusseizoen

De tarieven voor alle cursussen zijn te vinden op: www. leshuisvanhetnoorden.nl.

 Leshuis van het Noorden behoudt zich het recht de tarieven te wijzigen, dit zal gebeuren 1 maand voor de start van het nieuwe theaterseizoen

 

2 Inschrijven

Het inschrijven voor een cursus dient te gebeuren via het inschrijfformulier op de website (www.leshuisvanhetnoorden.nl) door deze volledig in te vullen en te verzenden.

Een proefles volgen is mogelijk, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als voor een groep  het maximale aantal van 15 cursisten is bereikt, wordt de cursist op een wachtlijst geplaatst en krijgt van Leshuis van het Noorden bericht wanneer de cursist kan deelnemen of er wordt in overleg gekeken naar  een alternatief.

                                

3 Lesuitval

De cursist heeft recht op 35 lessen per cursusjaar. Als door toedoen van Leshuis van het Noorden

de lessen niet door kunnen gaan, zal in 1e instantie worden gezocht naar vervanging, en anders zal Leshuis van het Noorden zich inspannen om de uitgevallen lessen in hetzelfde cursusjaar in te halen, mocht dit niet lukken dan heeft de cursist na 3 uitgevallen lessen pas recht op restitutie van de ontbrekende lessen.

 

Verhindering van de cursist geeft geen recht op restitutie van lesgeld of het volgen van een extra les.

Mocht een afgesproken les geen doorgang vinden door verhindering van de docent, dan krijgt de cursist bericht van de desbetreffende docent.

Bij verhindering van de cursist verwacht Leshuis van het Noorden dat de cursist de desbetreffende docent op de hoogte brengt.

 

Het Leshuis van het Noorden kan een cursus annuleren hetzij daar een gegronde reden voor is, bijvoorbeeld in het geval van te weinig cursisten, langdurige ziekte van de docent of overige overmacht situaties. In overleg kan er een alternatief worden aangeboden, of de cursist heeft recht op terugbetaling van het cursusgeld naar rato van het aantal vervallen lessen.                                               

In bijzondere omstandigheden kan op schriftelijk verzoek de overeenkomst tussentijds worden beëindigd en kan er naar rato van de resterende lessen restitutie van een deel van het cursusgeld worden verleend. Leshuis van het Noorden beoordeelt dit per geval en is nooit verplicht tot restitutie.

 

4 Wijziging in groepsgrootte

Vermindering van groepsgrootte gedurende het seizoen, bijvoorbeeld door het vertrek van cursisten, heeft geen invloed op het te betalen bedrag van de overige cursisten. Wel behoudt Leshuis van het Noorden zich het recht voor deze cursist(en)indien mogelijk en na overleg in een andere groep te plaatsen of de lesduur naar rato te verkorten.

 

5 Tarieven

Alle vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen voor aanvang van het cursusjaar.

Bij tussentijdse aanmelding en plaatsing is de eerste cursusdag bepalend voor de (evenredige) berekening en bepaling van het lesgeld.

 

6 Betalingsplichtige (wettelijke vertegenwoordiger)

Als betalingsplichtige wordt aangemerkt:

Degene die de ouderlijke macht uitoefent of degene die de onderhoudsplicht heeft voor een cursist die op 31 augustus 2022 jonger is dan 18 jaar;

De cursist die op 31 augustus 2022 de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

 

7 Betaling

De betaling van de abonnementskosten vindt verdeeld over 12 maanden plaats. Door een automatische incasso zal deze aan het eind van iedere kalendermaand worden uitgevoerd. U dient ten tijde van de incassering te zorgen voor een toereikend saldo op uw bankrekening.

Indien Leshuis van het Noorden, om welke reden dan ook, het verschuldigde bedrag niet kan incasseren, houdt het Leshuis van het Noorden het recht de stornokosten in rekening te brengen. Dit bedrag is vastgesteld op € 3,00 per incasso opdracht per persoon. Indien u uw betalingsverplichting niet nakomt, houdt Leshuis van het noorden het recht om u de toegang tot de faciliteiten te ontzeggen, totdat het verschuldigde bedrag is voldaan. Indien Leshuis van het Noorden genoodzaakt is om de vordering ter incasso uit handen te geven aan een gerechtsdeurwaarder, zullen de buitengerechtelijke kosten, zijnde 20% van het alsdan verschuldigde bedrag, met een minimum van € 80,00 op u worden verhaald. Het abonnement zal op grond hiervan worden beëindigd.

Indien u zich inschrijft op een andere dag dan de eerste van de maand, dan zal er voor de eerste maand een gedeelte worden berekend.

 

8  Wijzigingen van de abonnementskosten 

Indien Leshuis van het noorden de abonnementskosten aanpast, wordt dit één maand voor de start van het nieuwe theaterseizoen aangegeven. De kosten staan vermeld op www.leshuisvanhetnoorden.nl. 

 

9 Beëindiging abonnement 

De opzegtermijn is één maand. Indien u niet opzegt, blijft uw verplichting tot betalen en wordt uw abonnement per één kalendermaand voortgezet. Opzegging kan alleen schriftelijk. 

Bij opzeggingen en wijzigingen die na 1 april van het lopende seizoen in moeten gaan, is Leshuis van het noorden gerechtigd om de bijdrage over de verstreken abonnementsperiode te herberekenen op basis van de daadwerkelijk afgenomen periode en de daarbij behorende aantoonbare (hogere) abonnementsbijdrage.

 

10 Klachten

Bij klachten met betrekking tot het Leshuis van het Noorden, dienen de cursist en (bij de minderjarigen) de ouders van de cursist zich te wenden tot de docent, de eigenaar van Leshuis van het Noorden of een andere medewerker van Leshuis van het Noorden.

Cursisten en bezoekers dienen zich te houden aan de huisregels van de locatie waar op dat moment de lessen gegeven worden. En dienen de aanwijzingen van het personeel op die locatie op te volgen.

De les is alleen voor cursisten, publiek kan alleen komen kijken bij kijklessen of voorstellingen, of na overleg met de docent.

De cursisten en bezoekers dienen algemene normen en waarden in acht te nemen. Het Leshuis van het Noorden behoudt zich het recht voor bij ernstige of herhaaldelijke schending van de huisregels of ander onaanvaardbaar gedrag, de cursist of bezoeker de toegang tot de desbetreffende locatie te ontzeggen en de cursist voortzetting van de cursus te weigeren. Dit zonder teruggave van enige betaling en zonder dat de betalingsverplichting voor de verdere contractduur vervalt.

 

11 Veiligheid en aansprakelijkheid

Leshuis van het Noorden is niet aansprakelijk voor diefstal en/of verlies van persoonlijke eigendommen in en om de lessen en voorstellingen.

U dient zich er van bewust te zijn dat het uitoefenen van theater risico’s met zich meebrengt. Eventuele schade en de daaruit voortvloeiende kosten, die ten gevolge van de beoefening van enigerlei tak van theater binnen het lokaal/theater kan ontstaan, wordt voor eigen risico genomen. U vrijwaart Leshuis  van het Noorden voor alle aanspraken van uzelf en van derden in deze.

 

12 overige bepalingen

In gevallen waarin de Algemene Voorwaarden niet voorzien, beslist de eigenaar van Leshuis van het Noorden;

Leshuis van het Noorden behoudt zich het recht voor tijdens het cursusjaar de lestijd en leslocatie te veranderen;

Leshuis van het Noorden behoudt zich het recht voor andere docenten in te schakelen dan die in het programma staan vermeld;

Bij groepscursussen geldt dat bij instroom tot 1 oktober het volledige lesgeld is verschuldigd;

Bij onvoldoende deelname aan groepscursussen kunnen cursussen worden geannuleerd.

 

13 Gegevens

Leshuis van het Noorden slaat je gegevens op in het cursistenbestand, zodat wij je ten alle tijden kunnen bereiken, meer informatie hierover zie ons privacy beleid.

 

14 Promotiemateriaal

Foto’s en videomateriaal die gemaakt worden tijdens de lessen, optredens en voorstellingen kunnen gebruikt worden als promotiemateriaal van Leshuis van het Noorden. Mocht de cursist hier bezwaar tegen hebben dan kan hij of zij dit bij inschrijven kenbaar maken. Zie ook info hierover in het privacy beleid.

 

15 Toepasselijk recht

Op deze algemene voorwaarden en alle overeenkomsten door of met het Leshuis van het Noorden aangegaan is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.